Category Archives: Troubleshooting

Troubleshooting AD replication – The target principal name is incorrect

I had an issue today. Few of domain controllers stopped replicating. The Situation was like this: Replication From DC2 to DC1 was working. But when I tried to replicate it from DC1 to DC2 the replication failed with error: “The … Continue reading

Posted in Active Directory, Troubleshooting, Uncategorized, Windows Server | Leave a comment

Windows Server Operating System Management Pack Extension Update – v1.2.5.6

In the end of the last year I updated my Custom Operating System Management pack. I added few things to it 😉 Tasks: Custom Logged in Users => Returns Logged users on Computer Custom Log Out User => Log Out … Continue reading

Posted in Management Pack, Operations Manager, Troubleshooting | Tagged , , , , , , , , | 1 Comment

SCOM Monitor – Failed Accessing Windows Event Log => Microsoft-Windows-AppLocker/EXE and DLL

Hi All, A few day ago I bumped into an issue.. Failed Accessing Windows Event Log Monitors went into warning state on particular servers. Event Log that could not be accessed was: Microsoft-Windows-AppLocker/EXE and DLL

Posted in Management Pack, Operations Manager, Troubleshooting | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Seeing Event ID’s 10801 and 33333 on MS (The specified relationship doesn’t have a valid target)

Here is a great article by Lars that explains why you get this errors for physical disks on Management servers.  

Posted in Operations Manager, Troubleshooting | Tagged , , , | Leave a comment

Do not install – OS MP 6.0.7294.0

— Update New Fixed MP was released. Here is a link. Changes in version 6.0.7296.0 In 2003, 2008, 2008R2 platforms, the mount point discovery script was also discovering logical disks as mount points which appeared to many as duplicates. These … Continue reading

Posted in Operations Manager, Troubleshooting | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

WMI not Working Few weeks After Server reboot

Recently I had this issue. On few physical Servers I was getting WMI errors. Issues were occurring on physical HP servers with WBEM Providers installed. These were the symptoms: 1. WMI Service was running 2. When trying to test simple … Continue reading

Posted in HP, Troubleshooting, Windows Server | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Match Performance Monitor Processes Instance to PID

Recently I was troubleshooting a memory leak. Since there were multiple instance of a process with same name it was hard to match PID value with Instance value in Performance Monitor. Soon I found this great post. In it there … Continue reading

Posted in Performance, Performance Monitoring, Troubleshooting, Windows Server | Tagged , , , , , , , | Leave a comment